9 Nisan 2008 Çarşamba

74. TARİF SEVGİLİ GÜLŞEN'DEN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
74. TARİF SEVGİLİ GÜLŞEN YANI http://arzununsesi.blogcu.com beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık
ÇİLEKLİ YAŞ PASTA:(tam mevsimi gelmişken taze taze çocuklarımız için süper)

Hazır pasta yapmışken Pasta yarışmasına da katılalım istedik hoş oradaki pastaların yanında bizimki biraz sönük oldu ama maksat davete icabet. Sevgili Sevil'e çok teşekkür ediyor ve bu pastayı kabul buryurmasını bekliyorum efendim.

Malzemeler:
6 yumurta

4,5 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı kako

1 çay bardağı su

2,5 fincan şeker

Ara Kreması:

1 bardak süt

1 adet çilekli Dr.Oetker Crem Ole

Kaplama Krema:

1 bardak süt

1 adet çilekli krem şanti

Yarım kg taze çilek



Yapılışı:

6 yumurtanın sarısı ve beyazları ayrılır beyazlar ayrı bir kapta yoğun krema haline gelinceye dek çırpılır (kabınızı ters çevirdiğinizde kaptan düşmüyorsa olmuş demektir).Sarılarda ayrı bir kapta tozşeker ile birlikte iyice çırpılır un,kakao,su eklenir tekrar çırpılır daha sonra çırpılmış yumurta aklarına yavaşca eklenir ve kaşık yardımı ile iyice karıştırılır yavaş hareketlerle.Yağlanmış kek kalıbına koyularak 180 C de yaklaşık 25-30 dk pişirilir.(kelepçeli kalıp öneririm)

Kekimiz pişerken ara kremasını hazırlayalım.

1 bardak soğuk süte crem ole yi katarak iyice çırpalım ve dolapta bekletelim.

Kremşantimizi hazırlayalım.

Kek fırından çıkınca soğutup keskin bir bıçak ile veya bir naylon iple keki üç kata ayıralım.

Ara katlarına çilekli krem oleyi sürüp parçalanmış çileklerden koyalım üçkatı böyle hazırladıktan sonra en üstü krem şantimizle kaplayıp çileklerle istediğimiz şekilde süsleyip 1 gece dolapta bekleterek servis yapalım afiyet olsun.Hem çok hafif hem çok lezzetli bir pasta.

Biz bu pastayı kızım ile birlikte eğlenerek yaptık .Çocuklarınız varsa sizede öneririm hem çocuklarla hoş vakit geçirmek için hemde çocuklarımızın kendine güveninin gelişmesi için hoş bir yöntem. Değil mi? Sevgiler....

0 yorum:

 
BLOG designed by