10 Nisan 2008 Perşembe

75. TARİF SEVGİLİ SEVİNÇ'DEN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
75. TARİF SEVGİLİ SEVİNÇ YANI http://sevincceden.blogcu.com beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık
SEVİNÇCEDEN PASTA

Canım birdemlikblogspot arkadaşım,Sevil'in düzenlediği pasta yarışmasına daveti üzerine katılıyorum.

Pasta konusunda hiç iddialı değilim.Şeker hamurlu pasta yapımını çok öğrenmek istiyorum nerelerde bulabilirim?kalıplara ihtiyacım varmı?

vaktim olunca araştıracağım.Sevil'ciğime kolay gelsin arkadaşlar birbirinden güzel tarifler göndermişler hepsinin ellerine sağlık.Uzatmadan tarife geçeyim...



Pandispanya hamuru için malzemeler:



5 yumurta

1 su bardağı un

yarım limon suyu

1 su bardağı toz şeker

1 paket kabartma tozu



Üzeri için (Çikolatalı sütlü glazür)



yarım paket margarin

yarım çay bardağı süt

5 çorba kaşığı pudra şekeri

1 paket vanilya

100 gr.bitter çikolata



İç krema malzemesi:



3 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

4 yemek kaşığı un



Süslemek için:



Krem şanti

damla çikolata





Yumurta ve şekeri iyice çırpın.Yarım limon suyunu ilave edin.Diğer malzemeleri ayrı bir kapta karıştırın.Şekerli karışımın içine dökün yağlanmış ve unlanmış kalıba dökün.Yarım saat kadar 170 derecede pişirin.Soğuduktan sonra 3 parçaya bölün



3 su bardağı sütle,şekeri ve unu karıştırarak muhallebi gibi pişirin.Ocaktan alınca vanilya pasta süslemek için hazırlanmış krem şantiden iki yemek kaşığı ilave edin.



Diğer tarafta glazür(çikolatalı üst krema) hazırlamak için yumuşamış margarine pudra şekeri ilave edip mikserle krem haline gelene kadar karıştırın.Sütü kaynatıp ateşten alın.İçine kırılmış çikolataları koyup eritin.Soğuyunca margarinli karışıma ilave edin.



Pandispanyanın ilk katına kreme malzemesinden koyun.Damla çikolatası serpiştirin diğer katına ise

glazür krema yada kremşanti koyun.Üzerini glazür kremayla kaplayın.İstediğiniz gibi süsleyin.Benim bitter çikolata biraz az geldiği için rengi açık oldu.Afiyet şifa olsun...

0 yorum:

 
BLOG designed by