6 Nisan 2008 Pazar

70. TARİF SEVGİLİ FUNDA'DAN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
70. TARİF SEVGİLİ FUNDA YANI http://pastacity.blogspot.com/ beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık
En güzel pasta yarIşmasI 1- Kelebeklİ Rüya PastasI

Eşimin kızkardeşi için hazırladığım doğumgünü pastasını nihayet yayınlayabildim. Bloğum maalesef geriden takip ediyor beni. Bu hafta dediğim gibi çok yoğun geçti. Son zamanlarda niyeyse yaptığım şeker hamurları istediğim gibi olmuyordu mesela bu pastada da çok sorun yaşadım. Hamur paramparça oluverdi kaplamak mümkün değildi. Hazır şeker hamurum evde olduğu halde kullanmayı içim el vermedi (içerdiği katkı maddelerinden dolayı ). Bende parçalanmış şeker hamurumu güç bela küçük küçük açıp şeritler halinde kapladım pastamı. Ve bu pastadan sonra da artık tutturamadığım şeker hamurunun detayları ile ilgili sevgili Aslı'dan bir seminer aldık Güzin ile birlikte. Ama vakit nedeniyle benim pastamı sadece kaplayabildik.O yüzdende tamamlanması eve kaldı.Sanırım yarın detayları ekleyebilirim.
Gelelim kelebekli rüya pastama; bu pastayı http://www.birdemliksohbet.blogspot.com/ düzenlediği en güzel pasta yarışması etkinliğine gönderiyorum.
Pastamız 4 katlı , pandispanyası vanilyalı, ara krema hindistan cevizli, dolgu olarakta papaya, mango, ananastan oluşan tropikal meyve konservesi ve badem kullandım. Pandispanya daha önce yaptığım peri pastasındaki pandispanyamın çikolatasız hali.

tarif:

200 gr un
110 gr tereyağ
220 gr şeker
3 iri yumurta
1 cup (amerikan bardak ölçüsü) süt
1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
çay kaşığını ucu ile tuz
1 /2 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı vanilya
Un-kabartma tozu-karbonat-tuz bir kaba elenir. Yağ ile şeker homojen bir karışım oluşuncaya kadar çırpılır. Ardından yumurtalar tek tek ilave edilip iyice çırpılır. Vanilya eklenir. Ardından un karışımı ve süt eklenir 1-2 dk daha çırpıp 20 cm'lik 2 adet kek kalıbına dökülür. 180 derecede 40-45 dk pişirilir. Pandispanyamız soğuyunca strech filme sarılıp 1 gün buzdolabında bekletilir.
ara krema: 1 paket krem şantiyi 1 paket sıvı krema ile çırptım iyice sertleşince hindistan cevizi aroması kattım.
Her bir pandispanyayı 2'ye böldüm böylece 4 pandispanya katı elde ettim. katları tropikal mevye konservesinin suyu ile ıslatıp üzerine krema sürüp meyve'leri dizdim. tekrar ince bir krema katı daha sürdüm. Üzerine pandispanyanın 2. parçasını ekledim. Bu katı ıslattıktan sonra kremanın üzerine bolca badem koydum . 3.katta tekrar meyveleri kullandım. pastamız bttikten sonra beyaz çikolatalı ganaj ile kapladım ve buzdolabına kaldırdım.
Hazırladığım şeker hamurunu parça parça koyduktan sonra 1 gün önceden yaptığım kelebekleri üzerine dizdim. Biraz zahmetli ama değdi bence.

Her bir kelebeği ayrı ayrı boyadığım için hiçbirine kıyamadım . o yüzden de bolca resim ekledim : )))

1 yorum:

karamelam dedi ki...

uç uç kelebek...eline sağlık

 
BLOG designed by