3 Nisan 2008 Perşembe

61. TARİF SEVGİLİ SİBEL'DEN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
61. TARİF SEVGİLİ SİBEL YANI http://mutfakgunesi.blogcu.com/ beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık
DOGUM GÜNÜ PASTASI

Pandispanya için,
22 cm'lik kalıp
4 yumurta-sarısı beyazı ayrılmış
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un-İçine 1 paket hamur kabartma tozu karıştırılmış
1 paket şekerli vanilin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
170 dereceye ısıtılmış fırın gerekiyor.
arası ve üzeri için gereken malzemeler:
1 su bardağı antep fıstığı
1 su bardağı damla çikolata
1 su bardağı çekilmiş krokan
1 poşet kakaolu pasta kreması
1 poşet sade krem şanti
2.5 su bardağı süt
ve yenilebilir inci şekerler
Yapılışı:
Yumurta beyazlarını tek başlarına bembeyaz olana dek çırpalım, sonra toz şekeri ve vanilyayı ilave edip tekrar çırpalım. Karışım iyice kabarıp katılaşınca içine sarıları ekleyelim. Ardından mikserimizin devrini en düşüğe alıp unlu karışımı azar azar ekleyerek çırpalım. En son sıvı yağı yavaşça akıtarak karışımımıza yedirelim. Yağlanmış kalıbımıza döküp fırına verelim. Pandispanya kabarıp üzeri kızarıncaya dek pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra biraz ılınmasını bekleyelim ve kalıbından çıkarıp fırın ızgarasının üzerinde ters çevirip soğumaya bırakalım. Daha sonra bombelenen kısmı varsa bir bıçakla düzleştirip üç kata ayıralım.
Her bir katı 1 çorba kaşığı çilek reçelini 2 çorba kaşığı su ile seyrelttiğimiz karışımla ıslatalım.
pasta kremasını 1.5 su bardağı süt ile hazırlıyoruz.1 su bardağı sütlede kremşantimizi hazırlayıp 15 dakka dolapta bekletiyoruz.Pandispanyamızın alt kısmına kremşentimizden sürüp krokan,damla çikolata ve antep fıstığı serpiyoruz üzerine tekrar kremşanti sürüp diğer pandispaanyamızı kapatıp malzemler bitene kadar bu işleme devam ediyoruz.Bu işlem bittikten sonra üzerine kakaolu pasta kremasıyla kaplıyoruz.Ben şanti torbasıyla çiçek figürleri vermeye çalıştım ve inci şekerlerle süsledim.üzerine sim ve etrafına antepfıstıklarıyla pastamı tamamladım.

0 yorum:

 
BLOG designed by