3 Nisan 2008 Perşembe

63. TARİF SEVGİLİ İLKAY'DAN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
63. TARİF SEVGİLİ İLKAY YANI http://pastacipapatyalar.blogspot.com beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık
TAMAMEN GÖZ KARARI TATLI PEYNİRLİ PASTA-TATLI


TATLI PEYNİRLİ KEK-PASTA-TATLI(CHEESCAKE)
Tarif yine tamamiyle bana aittir.Evde ne varsa onu kullandım. Bir de bu tarif hiç çatlamadı.Fırının içine ısıya dayanıklı kapta su koydum.Acaba ondan mı bilmiyorum.Bu pastayı Sevgili arkadaşım Renan için yapmıştım.Umarım ağzının tadına uygun bir pasta olmuştur.(Bugün aldığım haberde çok bereketli olduğunu,tadına Ankara'dan gelen misafirlerinin de baktığını ve çok lezzetli olduğunu iletti yani tadı tescillenmiş oldu böylece::))))ben de çok mutlu oldum.
Bu tarifimle de çoooooooook geç kaldım ama PASTAKOLİK etkinliğine katılmak istedim.
Özlem'ciğim bu etkinlik muhteşem bir etkinlikti ve de logosu bana öyle uyuyor ki sorma gitsin...Pastaya yapışmış bir tip::)))
Umarım özrümü kabul eder ve de tarifimi yayınlayabilirsin.
Şimdiden çoook ama çoook teşekkür ederim.Emeğine sağlık canım.
Bu arada 1 taşla iki kuş misali bir de En Güzel Pasta Yarışması 1'e katılayım istedim.Gerçi öyle güzel pastalar var ki benim ki hikaye misali::(((Ama maksat paylaşmak olunca...Ben ev sahibimiz Sevil'ciğime de kolaylıklar diliyorum.
İşte Tarifim:
Malzemeler:
-3 yumurta(köy yumurtası)
-3 paket Yörsan beyaz krem peynir
-3-4 dolu kaşık süzme yoğurt(Sütaş)
-3-4 kaşık nişasta
-5-6 kaşık pudra şekeri(tadına bakarak yaptım siz de öyle yapın bence çünkü herkesin damak zevki farklı)
-1 tatlı kaşığı limon suyu
-2 paket vanilya


Taban için:
-2 su bardağı kadar rondoda çekilmiş petibör bisküvi
-125 gram kadar erimiş terem yağı(margarin, tereyağı da olur)
-2-3 çorba kaşığı pudra şekeri


Hepsini karıştırıp, yağlı kağıt kaplanmış kelepçeli kalıba döşedim.
Üzeri için.
-1 paker hazır meyve sosu(Dr.Ötker)
-2 çay bardağı su
Üzerindeki gibi çetrefilli şekilde yapmadım.Direk su ile karışımı karıştırıp, ocakta pişirdim.


Süsleme için:
Frambuaz(Eniştemler vermişti buzlukta duruyordu)
İçinin hazırlanması:
Tüm malzemeleri mikserde çırptım ama çok değil karışana dek.Sonra bisküvili karışımın üzerine döktüm.160-170 derecede 45-50 dakika pişirdim.Üzerine sosunu döktüm.Buzdolabına kaldırdım.Sabah da dilimleyip fotoğrafını çektim.Servise yetişeceğimden alelacele oluyor fotoğraf işi biraz, ya da tam tersi gecenin bir vakti çekmek zorunda kalıyorum.Üzülüyorum aslında çok özenemediğim için ama...


Umarım sizler de dener olumlu sonuç alırsınız.

3 yorum:

İLKAY dedi ki...

Sevil'ciğim hemen yayınladın...çok mutlu oldum canım...Sana tekrar kolaylıklar diliyorum...
Sağlık ve sevgiyle kal...
İlkay

AYCA dedi ki...

Nekadar nefis bir pasta bayıldım....çok da harika görünüyor, en iyi gidim tarifi alayım...
yapanın ellerine sağlık olsun....

İLKAY dedi ki...

Ayça'cığım canım desteğin için çok ama çok teşekkür ederim...
Sevgilerimle,
İlkay

 
BLOG designed by