16 Mart 2009 Pazartesi


soguk kış gunlerinde vazgecemecegimiz çok vitaminli bir çorbadır....

Malzemeler
2 kahve fincanı kırmızı mercimek
1 litre et suyu (veya su)
1 çorba kaşığı margarin
çorba kaşığı un
1 adet havuç
1 baş soğan
Hazırlanışı
Bir tencerede soğanı ve yağı orta ateşte kavuralım. Soğan pembeleştiğinde bir çorba kaşığı un ilave edelim, biraz beraberce karıştıralım. Ayıklayıp, yıkadığınız mercimeği ve küçük küçük doğradığınız havucu ilave edelim Mercimek ve havuç yumuşayıp, ezilinceye dek pişirelim. Piştiğinde süzgeçten geçirelim ve yeniden tencereye koyup kaynatalım. Servis yapmadan 15 dakika önce terbiyesini ilave edelim.

0 yorum:

 
BLOG designed by