26 Şubat 2008 Salı

Bögürtlenli Pasta


Bu güzel pasta sevgili arkadaşım Porselen Demlik Etkinliği 16 da ev sahibesi olan PAPATYA arkadaşıma yaptım . AYNURCUM(UMARIM ADINI DOGRU SÖYLEMİŞİMDİR) etkinlikte başarılar dilerim sevgiler

MALZEMELER:
3 Yaprak Jelatin
½ Limon Suyu
600 gr Böğürtlen
100 gr Labne Peynir
5 Çorba Kaşığı Toz Şeker
1 Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Böğürtlen Likörü
2 Çorba Kaşığı Böğürtlen Şurubu
İkiye Bölünmüş Hazır Pandispanya

HAZIRLANIŞI:
Jelatini sıcak suyun içine koyun. Kaşık yardımıyle karıştırıp eritin. Yarım limon suyunu jelatinle karıştırın. Böğürtlenlerin 250 gramını mikserde püre haline getirin. Böğürtlen püresini labne peyniri ve toz şekerle karıştırın. Erittiğiniz jelatini de bu karışıma ekleyin. Sütün içine böğürtlen likörünü ve şurubunu koyup karıştırın.
Pandispanyayı böğürtlen şuruplu ve likörlü süt ile ıslatın. Pandispanyaların arasına böğürtlen püreli krem peyniri yayın. Pastayı bu şekilde 3 saat buzdolabında bekletin. Kreması donmuş pastanın üzerine kalan böğürtlenleri sıralayın. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

23 Şubat 2008 Cumartesi

ETKİNLİĞİMİZ DEVAM EDİYOR


MERHABA SEVGİLİ ARKADAŞLAR...
PORSELEN DEMLİK
ETKİNLİĞİMİZ TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR..BU HAFTA
16, ETKİNLİĞİMİZ 25 SUBAT-2 MART TARİHLERİ ARASINDA



PAPATYA ARKADAŞIMIZDA OLACAKTIR.
BUGÜNE KADAR DESTEĞİNİ ESİRGEMEYEN SİZLERİ VE
TÜM YENİ KATILIMCILARI BEKLİYORUZ..

GEÇEN HAFTAKİ ETKİNLİĞİMİZ SÜPERDİ..
ÇOK ÖZEL TARİFLER YAYINLANDI .


HARİKA BİR EVSAHİPLİĞİ YAPAN GÜL ABLAMA SONSUZ
TEŞEKKÜRLERİMİ İLETİYORUM..HERKESİN ELLERİNE
EMEKLERİNE SAĞLIK DİYORUM..
EN KISA ZAMANDA SEVGİLİ GÜL ABLA İLE ROPORTAJ YAPMA DİLEGİYLE SEVGİLER
.

BU SİTENİN AMACI


SEVGİLİ ARKADAŞLAR BU SİTE PORSELEN DEMLİK ETKİNLİĞİNDE EV SAHİBESİ OLARAK GÖREV YAPMIŞ TÜM ARKADAŞLARIMIZLA YAPILAN SOHBETLERİN YAYINLANDIGI BİR SİTEDİR .
HERKES FİKİRLERİNDE ÖZGÜRDÜR LÜTFEN BU SİTENİN AMACININ NE OLDUGUNU UNUTMAYALIM

SEVGİLERİMLE

BİR DEMLİK

21 Şubat 2008 Perşembe

PORSELEN DEMLİK ÇAY ETKİNLİĞİ

SEVGİLİ DOSTLARIM BİR SÜRELİĞİNE PORSELEN DEMLİK (http://porselendemlik.blogcu.com) İLE SEVGİLİ ARKADAŞIMIZ http://selmahlc.blogcu.com/ ABLAM İLGİLENECEK .YOO BEN BURDAYIM BEN YİNE SOHBETLERLE KARŞINIZDAYIM EV SAHİPLİĞİ İLE İLGİLİ KONULARDA KENDİSİNE DANIŞACAGIZ BEN ONUN YARDIMCISIYIM HEHEHE ALLAHA EMANET OLUN.

14 Şubat 2008 Perşembe

portakallı toplar


1. TARİF SEVGİLİ ARKADAŞIM (KIZ İSMİNİ UNUTTUM :) )) NEYSE LİNK VEREYİM BARİ CANIM BİR ARA ADINI YAZDA BANA DÜZELTEYİM :) ) )http://www.menumutfakta.blogspot.com/ ARKADAŞIMDAN GELDİ ELLERİNE SAGLIK TATLIM DESTEGİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM .ELLERİNE SAGLIK

işte bugünki 14 şubat kutlamamızdan bir örnek:)) portakallı toplar sofra dergisinden yaptım tarifi ama aslında benim yaptığm arap topuna portakal rendesi konmuş okadar.çok lezzetli oldu denemenizi tavsiye ederimpeki bu tarif nereye  http://birdemliksohbet.blogspot.com/ yani sevil ablacıma gidiyor…
ablacım biraz geç oldu ama ancak yetiştirebildim kolay gelsin sana canım…

MALZEMELER:
1 Portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket petibör bisküvi
1 paket vanilya
1oo gr.margarin(eritilmiş)
Bulamak için :dövülmüş fındık,hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI:
Bütün malzemeleri karıştıralım.bisküvileri ufalayıp malzemelere ekleyelim.sonra yoğurup yuvarlak toplar yapalım ve h.cevizi yada fındığa bulayalım..bi tabağa dizip buzdolabına koyalım..işte bu kadar…..
isterseniz ceviz yada antep fıstığınada bulayabilirsiniz….Üzerine kürdanda batırabilirsiniz.
AFİYET OLSUN…

ÇİKOLATA SOSLU KEK:


 TARİF SEVGİLİ ARKADAŞIM SEDADAN
http://seda-elemekleri.blogspot.com/GELDİ TEŞEKKÜR EDERİM CANIM
http://birdemliksohbet.blogspot.com/tarafından hazırlanan14 şubat etkinliğine ben de hoş bir kek ile katılmak istedim.umarım hoşunuza gider arkadaşlar…
ÇİKOLATA SOSLU KEK:
MALZEMELER:
KEKİ İÇİN:
3 YUMURTA,
1SU BR.TOZŞEKER,
1SU BR.SÜT,
2/3SUBR.SIVIYAĞ,
1PK.KB.TOZU,
ÇİKOLATA RENDESİ,
FINDIK,3BR
UNSOSU İÇİN:
1PK.HAZIR ÇİKOLATASOS;
SÜTKEKİN BÜTÜN MALZEMELERİNİ İYİCE ÇIRPARAK 180 DERECEDE PİŞİRİYORUZ.SONRA HAFİF SÜT İLE ISLATIP(İSTEĞE BAĞLI)ÜZERİNE HAZIRLADIĞIMIZ ÇİKOLATA SOSU DÖKÜYORUZ.AFİYET OLSUN:)

Çilekli Aşk Pastası (10 Kişilik)


Bu güzel pasta da sevgili Gülşen tarafından etkinliğime gönderildi. KAtılımından dolayı teşekkür ediyorum.
Emeğine sağlık. Tarifi aynen aktarıyorum.
Çilekli Aşk Pastası (10 Kişilik)

Malzemeler
4 Yumurta Sarısı
100 gr Tozşeker
50 gr Su
300 gr Çırpılmış Kremşanti
200 gr Süzme Yoğurt
4 Yaprak Jelatin (Buzlu suda 15 dakika bekletilmiş)
200 gr Çilek
2 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
2 Hazır Kalp Şekilli Pandispanya
Süsleme İçin:
25-30 Çilek Şekerlemesi,
File Fıstık(Yemeğin:)
Tarifi Kremayı hazırlamak için;
yumurta sarılarını mikserle çırpın. Tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatıp koyulaşınca ateşten alın. Çırpılmış yumurta sarılarını yavaş yavaş şerbete ilave edin. Mikserle orta hızda 3-4 dakika daha çırpın. Karışımı derin, çelik veya cam bir kaba alıp süzme yoğurdu ilave edin. Buzlu suda beklettiğiniz jelatini hafif ateşte eritin ve sürekli karıştırarak kremaya ekleyin.Çilekleri yıkayıp ayıklayın. Pudra şekerini ekleyip robotta püre haline getirin. Hazırladığınız jelatinli kremaya çilek püresi ve çırpılmış krem şantiyi ilave edip iyice karıştırın.Pandispanyanın birini düz zemıne yerleştirip sağ tarafindan bir parça kesin. Diğer pandispanyanın ise sol tarafinı kesin. (İki pandispanyanın kesilmiş taraflarını birleştirince ikili bir kalp oluşacak.) Her iki parçayı da enine keserek iki dilime ayırın.Sağ tarafi kesilmiş pandispanya dilimini düz bir tepsiye alın. Sol tarafi kesilmiş olanı birleştirerek ikili kalp şeklini oluşturun. Üzerine çilekli kremayı 1 cm kalınlığında sürün. Diğer pandispanya dilimlerini de aynı şekilde yerleştirerek kapatın. Kalan krema ile pastanın üzerini ve yanlarını kaplayın. Çilek şekerlemeleri ve file fıstıkla süsleyip buzdolabında iyice soğutun.

ÇİLEKLİ PASTA


7. TARİF
Benim can ablamdan geldi. Şimdi kızmayın bana.  Hepinizin yeri farklı ama itiraf etmeliyim selma ablamın yeri bambaşka.  Bu nefis pastada Selma ablamdan geldi. Ablacım ellerine sağlık desteğin için teşekkür ederim. bir ömür boyu eniştemle mutlu olman dileğiyle.
Tarifi aynen aktarıyorum.
ÇİLEKLİ PASTA
MALZEME
pandispanya için:
4 yumurta-3,5 fincan (kahve) şeker-5 fincan un-1/2 limon
suyu..1 çay kaş.karbonat..(Yarım fincan suda eritilip limon
suyu ekl.)
Krema için:
İçi için hazır pasta kreması 1 pk.
Dışı için hazır çilekli krem şanti 1 pk.
2 bardak süt şanti için
1,5 bardak şekerli süt ıslamak için
süs için meyve
ara süs için ufalanmış ceviz-fıstık
YAPILIŞI
4 yumurta çok azcık bir tuz ilavesiyle(iyi köpürmesini
ve hamurun kabarmasını sağlıyor) iyice köpük olana
kadar çırpılıp şeker ilave edilir..Beyazımsı bir kıvam
oluşana kadar bu işlem yapılır..Daha sonra un ve anlatılan
şekilde karbonata ilave edilir..Yağlanmış yuvarlak
bir kaba dökülür ve 170-180 derece arası pişirilir..
Soğuyunca ikiye bölünüp şekerli sütle her iki parça
iyice ıslanır( aslında ben limonlu tang ya da limonata
ile ıslıyordum ama bu sefer böyle oldu)hazırlanan pasta
kreması araya sürülür ceviz-fıstık yayılır ve üst
kek parçası konur..Çilekli krem şanti sürülerek meyve ile
dilenen şekil verilir..
(Süsü biraz aceleye geldi mandalinler yuvarlak ince
dilim olacaktı ama hain bıçak kesmedi ben de o
sinirle iyice temizlemeden koymuşum mandalinleri..
Ayrıca çilekli şantinin dalgınlığa gelip 1sadece 1 poşetini
kullanınca tam kapanmadı kek..kusura bakmayın 2-3
gündür azcık beni kızdırdı birileri ancak bu kadar
oldu…)

14 şubat pastası


Bu pasta tarifi de  Ayşeğül den geldi. Emeğine sağlık desteğin için teşekkür ederim. aynen tarifi aktarıyorum.  Eşinle bir ömür boyu mutluluklar dilerim.
3. TARİF
14 şubat pastası

canım arkadaşımın evsahipliğinde http://birdemliksohbet.blogspot.com/
için ben de 14 şubat pastası yaptım.
Eşimle 1991 de tanıştık,2001 de evlenmeye karar verdik ve 2002 de evlendik.Yaradan kimseyi yalnız koymasın,bir gün değil bir ömür mutlu etsin.
MALZEME:
2 YUMURTA
1 BARDAK YOĞURT
1/2 BARDAK YAĞ
1 BARDAK ŞEKER
2 BARDAK UN
KABARTMA TOZU
VANİLYA
KAKAO
ÜSTÜNE:
KREM ŞANTİ
VARSA CEVİZ
YAPILIŞI:
KAKAO HARİÇ TÜM MALZEME KARIŞTIRILARAK HAMUR YAPILIR.KAKAO DÖKÜLÜR AMA KARIŞTIRILMAZ,SALLANARAK TOZ HALINDE YAYILIR.YAĞLI KALIBA DÖKÜLÜR VE KAŞIKLA ÜSTTEKİ KAKAO DÜZELTİLİR TOZ BIRAKILMAZ.İSTENİRSE ÇUKULATA PARÇALARI VE CEVİZ DE DA KONUR İÇİNE…175 DERECE FIRINDA PİŞİRİLİR.
ÇIKARINCA ILIK-SOGUK ARASINDAYKEN KREMA SURULUR VE DOLABA KONUR.ÜSTÜNÜ ARZUNUZA GÖRE SÜSLEYEBİLİRSİNİZ.
AFİYET OLSUN,SEVGİLERİNİZ HİÇ TÜKENMESİN ARKADAŞLAR

Çikolatalı Kalp Kurabiye (14 şubat sevgililer günü Etkinliği TARİF


Tam 14 şubat sevgililer günene yakışır bir tarif olmuş. Bu tarif sevgili gülden ablamdan geldi. Desteği için kendisine teşekkür ederim. Hemen sayfasından aynen aktarıyorum.
Sevgili can arkadasim; http://birdemliksohbet.blogspot.com/ birdemliksohbet adi altinda yeni bir blog sayfasi acti.Kendisinin önderliginde P.D.C.S.Etkinligine ev sahibeligi yapmis olan arkadaslarimizla yapilan röpörtajlar bu sayfada yayinlaniyor.

14 subat sevgililer günü nedeniylede günün ehemiyetine uygun tarifler bekledigini bildirerek davet etti.Bende bu güne yakisacagini düsündügüm bu tarifimi hazirladim arkadasima.

Sevgili sevilcigim icin gece gece girdim mutfaga ve kendisinde nacizane cikolatali kalpler tarifimi hazirlayarak gönderiyorum.Kabul göre sevilcigim.Zamanim kisitli oldugu icin ancak bu kadar yapabildim canim.

Veee…tüm sevenlere sevgili esime,dünya tatlisi yakisikli delikanlilarima ve onlarin sevgililer gününe ithafen yayinliyorum.Iyiki benim hayatimda varsiniz diyorum.Sizleri cok seviyorum,allah mutlulugumuzu daim kilsin insallah canlarim!!!!

Tarifin hazirlama asamalari yine resimli olarak sizlere sunulmus vaziyette.Hamuru yogurup az biraz dinlendirip 0.5mm kalinliginda acip kalp kaliplariyla kestim. 

Firin kabina yagli kagit sererek bu kalpleri dizerek 200 derecede 10 dakika,sonra175 derecede 10 dakika daha firinladim.

Eritilmis cikolataya batirip,izgara telinin üzerine dizerek kuruyana kadar beklettim.Sonra tablete alarak 20 dakika buzdolabinda bekletip servise hazir sekilde karsiniza getirdim:)))

Diyer KURABIYE tariflerimi görmek icinBURAYAtiklayin.
MAZEMELER:
2 Cay bardagi un.
40gr.ince rendelenmis cikolata.
40gr tereyag(1 yemek kasigi kadar)
2 Paket vanilya sekeri.
1 yumurta.
7 Ögütülmüs ceviz ici.
1 Cay kasigi kakao.
KALPLERI BULAMAK ICIN:
100gr.eritilmis cikolata.
HAZIRLANISI:
Unu yogurma kabina eleyin,ortasina cukur acin.Bütün mazemeleri ortasina ekleyerek hamuru güzelce yogurun.10 dakika dinlendirin.
Hamuru 0.5mm kalinliginda acarak resimde gördügünüz sekilde kalp formu ile kesin.Firin tepsisine yagli kagit sererek,kalpleri tepsiye dizin.Önce 200 derecede 10 dakika sonra 175 derecede bir on dakika daha firinlayin.
100gr.cikolatayi ssuya oturtugunuz kücük bir tavada karistirarak eritin.Kalpleri bu cikolataya bulayarak izgara telinin üzerine dizin.Kuruyana kadar bekletin.Telden toplayip bir kaseye alin,bir müddet buzdolabinda beklettikten sonra servise sunun.
Afiyet olsun.

.Yemek Tarifleri Çorba Tarifleri Deniz Ürünleri Diyet Yemek Tarifleri Et Yemek Tarifleri Haftanın En Özel Yemek Tarifleri Kış Hazırlıkları Konserveler Makarna Tarifleri Patlıcanlı Yemekler Philips Airfryer hazırlanan yemekler Pilav Tarifleri Sizin için Seçtiklerimiz Tavuk Yemek Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Aparatifler – Ara Sıcaklar İçecek Tarifleri Kahvaltılık Tarifleri Komposto ve Hoşaflar Meze Tarifleri Pratik Bilgiler Davet Sofraları Akşam Yemeği Sofrası Çay sofrası İftar Sofrası Kahvaltı Sofrası Etkinlikler Blog Yazarları Buluşması Firma Etkinlikleri Katogerilenmemiş Duyuru Özel Günler Tv Programlarım Yarışmalar Sizin Tarifleriniz Muratbey Peynirli Tarifler Salatalar Şeker Piliç Tarifleri Tatlı – Tuzlu Hamur İşleri Börek Tarifleri Kek Tarifleri Kurabiye Tarifleri Poğaça ve Açma Tarifleri Tart Tarifleri Tatlılar Pasta Tarifleri Reçeller Şerbetli Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlı Tarifleri Haşhaşlı Çörek (14 şubat sevgililer günü Etkinliği 1. Tarif


14 şubat etkinliğimiz buğün itibari ile başladı :) .
İlk katılım da sevgili Orguce’den geldi. Kendisine desteginden dolayı teşekkür ediyor.  Sevgililer gününü kutluyorum. 
Tarifi aynen aktarıyorum.
1, TARİF

PORSELEN DEMLİK AİLESİ OLARAK 14 ŞUBAT ETKİNLİĞİNE KATILMAMIZ İÇİN ÇAĞRIDA BULUNAN

http://birdemliksohbet.blogspot.com/ CANIM ARKADAŞIM SEVİL’E ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. BEN DE SEVGİLİ EŞİM İÇİN YAPTIĞIM BU ÇÖREKLE KATILIYORUM

HAŞHAŞLI ÇÖREK

Malzemesi ve Yapılışı:
1 yemek kaşığı kuru maya, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 su bardağı ılık süt ile kabartılır. 1 tatlı kaşığı tuz, su, un ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır. Miktarı isteye göre ayarlanır. Ben 6-7 bardak un ile yapıyorum bir tepsi oluyor.
Hamur 4′e ayrılır her biri sıvı yağ ile açılır üzerine haşhaş ezmesi sürülür burgu şeklinde katlanır, istediğiniz büyüklükte kesilir. Parçalar yağlanmış tepsiye sıkışık bir şekilde yerleştirilir yumurta sarısı sürülür, üzerine çörek otu veya susam ekilerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.


 
BLOG designed by