26 Şubat 2008 Salı

Bögürtlenli Pasta


Bu güzel pasta sevgili arkadaşım Porselen Demlik Etkinliği 16 da ev sahibesi olan PAPATYA arkadaşıma yaptım . AYNURCUM(UMARIM ADINI DOGRU SÖYLEMİŞİMDİR) etkinlikte başarılar dilerim sevgiler

MALZEMELER:
3 Yaprak Jelatin
½ Limon Suyu
600 gr Böğürtlen
100 gr Labne Peynir
5 Çorba Kaşığı Toz Şeker
1 Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Böğürtlen Likörü
2 Çorba Kaşığı Böğürtlen Şurubu
İkiye Bölünmüş Hazır Pandispanya

HAZIRLANIŞI:
Jelatini sıcak suyun içine koyun. Kaşık yardımıyle karıştırıp eritin. Yarım limon suyunu jelatinle karıştırın. Böğürtlenlerin 250 gramını mikserde püre haline getirin. Böğürtlen püresini labne peyniri ve toz şekerle karıştırın. Erittiğiniz jelatini de bu karışıma ekleyin. Sütün içine böğürtlen likörünü ve şurubunu koyup karıştırın.
Pandispanyayı böğürtlen şuruplu ve likörlü süt ile ıslatın. Pandispanyaların arasına böğürtlen püreli krem peyniri yayın. Pastayı bu şekilde 3 saat buzdolabında bekletin. Kreması donmuş pastanın üzerine kalan böğürtlenleri sıralayın. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

3 yorum:

papatya68 dedi ki...

SELAM CANIM TARİFİNİ ALDIM ELLERİNE SAĞLIK KATILIMIN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER HER ZAMAN BEKLERİM ARKADAŞIM BU ARADA PAST HARİKA OLMUŞ SEVGİYLE KAL

ozguncehobi dedi ki...

Selamlar nazik davetiniz icin tesekkur ederim. Tarif hazir alabilirsiniz. Kolaylaklar dilerim..

yapraksarma dedi ki...

selam canım.bıraktığınız yoruma teşekkür ederim..çok severek p.d.ç.s.etkinliğine zevkle katılıyorum..Pastada acaip güzel.ellerinize sağlık

 
BLOG designed by