23 Temmuz 2009 Perşembe

BONİBONLU MEYVELİ YAŞ PASTA

Bildiğiniz gibi porselen demlikte yayınlanan ve begenilen tarifleri sitemde yayınlıyorum sırada ise porselen demlik çay saati 42 DEn

TARİF NO :19

GÖNDEREN ARKADAŞIM : HÜLYA
Pandispanyası İçin

4 Adet Yumurta
4 kahve fincanı Toz Şeker
1 kahve fincanı Yoğurt
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ


2 Yemek kaşığı kakao
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su


1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya


4 kahve fincanı un


Kreması İçin:
2 paket çilekli çikolata parçacıklı krem şanti
1,5 su bardağı süt
2 paket krema
4 yemek kaşığı pudra şekeri
2 paket krema sertleştirici


Yanlarına ve üstüne
M&M veya Bonibon
Damla Çikolata
Fıstık tozu




İçine
Bolca çilek ,
2 adet muz


PANDİSPANYA :









  • Yumurta akları cam ( özellikle cam ) bir kasede kıvamı koyulaşana dek çırpılır. Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar çırpılır.

    İyice çırpılmış yumurta sarıları ve beyazlarını karıştırıp yoğurt ve sıvıyağıda ekleyip biraz daha çırptıktan sonra elenmiş un , kakao kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip tahta kaşıkla biraz daha çırpıp yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 -50 dakika kürdanınız temiz çıkana dek pişirin.

    Fırınımızın kapağını açmamaya özen gösterin aksi halde pandispanyanız çökebilir.




  • Pandispanyamız pişip iyice soğuyunca kremamızı hazırlayalım .




  • Soğuyan pandispanyamız 3' e bölünür. (Pandispanyayı 1 gün önceden hazırlayıp ertesi gün keserseniz çok daha gzüel dilimleniyor ).



Krem şantilerimiz 1,5 su bardağı soğuk sütle çırpılır kıvam alınca pudra şekeri krema ve krema sertleştirici eklenip tekrar çırpılır. Hazır olan kremamız 5 dakika dolapta bekletilir .

Pandispanyamızın en üs katı servis tabağına alınarak üzerine krememızın 1/3 ü sürülür. Üzerine dilimlediğimiz çilekler ve muzların yarısı serpiştirilir.

2. kat pandispanya yerleştirilerek kalan kremanın yarısı sürülür ve kalan meyveler yerleştirilir.

Son kat pandispanyamız da kapatılıp üzerine ve yanlarına kalan kremamız sürülüp düzleştirilir.

Kremadan üst süslememiz için 5-6 kaşık ayıralım.Pastamızın üst kenar kısmına pasta şırıngasına krema konularak süsleme yapılır. Süslemelerin üzerine birer tane damla çikolata yerleştirilir.

Pastamızın yanlarına ve üst kısmına fıstık tozu çok kalın olmayacak şekilde serpilir. Üzerlerine bonibonlarımız istediğimiz şekilde yerleştirilerek donması için buzdolabına atılır. Yakşalık 4-5 saat dolapta duran pastamız artyık servise hazırdır afiyet şeker olsun.

0 yorum:

 
BLOG designed by