30 Ekim 2008 Perşembe

SÜKÜR KAVUŞTURANA...

merhabalar doslarım.....
Öncelikle sizlere tekrar kavuştugum için çok mutluyum .
bir kaç gun önce sabah gelip pc actıgımda aman allahım ne oldu bu siteye dedim ne yazdımda kapandı dedim sonrasında ögrendimki herkesin kapalı imiş ; çok şükür şimdi açıldı . tabi bu süre zarfında sizlerden uzak oldum
tabi boş durmadım hemen sizlere yeni bir site actım aklınızda bulunsun dostlarım bundan sonra iki sitemde aynı yazıları yayınlıcam ve bir aksilik oldugunda bana her halukarda ulaşabileceksiniz yeni sitem http://www.birdemliksohbet.com/ henüz yapım asamasında
ve sizlerin yorumları ile hergun dahada yenilemeler yapıcam bu sitemede ziyaretlerinizi bekliyorum.
evet bildiğiniz gibi 8 kasımda İSTANBUL BULUŞMASI 3 var hala programda bir degişiklik yok ve 8 kasım cumartesi gunu saat 14,00 de gallaeria madoda buluşuyoruz tüm dostlarımı bekliyorum bana yorum olarak telefonlarını bırakan dostlarım hepinize tektek ulaşacagım siz merak etmeyin .
heyecanla o gunu bekliyorum . şimdi izninizi istiyorum dostlarım uzun zaman oldu sizleri ziyaret edemedim hemen geliyorum sitelerinize sevgiyle kalın ..

22 Ekim 2008 Çarşamba

BİR BULUŞMA DAHA VAR DUYMADIM DEMEYİN....




SEVGİLİ ARKADAŞLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ BİZ PORSELEN DEMLİK AİLESİ OLARAK FIRSAT BULDUKÇA BULUŞMALAR TOPLANTILAR DÜZENLEYEREK NETTE KURDUGUMUZ DOSTLUGUMUZU PEKİŞTİRİYORUZ.

BU SEFERDE İSTANBUL BAKIRKÖYDE BİR BULUŞMA DÜZENLEMEYE KARAR VERDİK YER İSE GALLERİA ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE ALT KATTA MADO DİYE DÜŞÜNDÜK 8 KASIM 2008 TARİHİNDE MADOYA SİZ DOLAŞLARIMIZI BEKLİYORUZ BULUŞMA SAATİMİZ 14:00 DİR.

KARSIDAN GELEN ARKADAŞLAR RAHAT ULAŞIM OLSUN DİYE DENİZ OTOBUSUNE YAKIN OLSUN DİYE GALLERİA YI SECTİK .BAKALIM BU DEFA KAÇ KİŞİ OLACAGIZ . NELER PAYLAŞACAGIZ HEYECANLA BEKLİYORUM O GUNU GELMEK İSTEYEN ARKADAŞLAR BANA YORUM KISMINA TELEFON VE İSİMLERİ BIRAKABİLİRLER YORUMLARIM ONAYLIDIR. BEN KENDİLERİNE ULAŞACAGIM

SEVGİLER SEVİL.....

21 Ekim 2008 Salı

UFAK BİR AÇIKLAMA

MERHABA CANLARIM;
öncelikle bu acıklamayı yapmak zorunda oldugum için üzgünüm canlarım .

Profil kısmında mail adresim aynı zamanda msn adresim var .Bazıları bu mail adresini kötü amaçlı ekleyip onlarla sohbet edecegimi düşünüyor .Bakın ben bu mail adresini verdim çünkü biz porselen ailesi olarak büyük bir aileyiz ve bizlere ulaşıp tanışıp konuşmak isteyen bir sürü dostumuz var .Kısacası beni msn adreslerine ekleyen kötü niyetli beyler benden size iş çıkmaz bunu bilesiniz.
Neden birdemliksohbet konuldu site adımız ;
demlik porselendemlikten geliyor sohbet ise biliyorsunuz ev sahibesi olmuş dostlarımız ile sohbetler ederiz ve yaptıgımız roportajı yayınlarız ve burda arkadaşlarımızın her anını paylaşmak için burdayız dertleşiyoruz onun için adı sohbet demlik sohbet ikisi bir araya gelince birdemliksohbet çıktı.
TEKRAR BU TARZ BİR YAZI İLE KARSINIZA CIKTIGIM İÇİN ÖZÜR DİLERİM DOSTLARIM .

19 Ekim 2008 Pazar

KASTAMONU VE MEŞHUR ISLAMASI DİGER İLE BANDUBASI

HAYIRLI HAFTALAR CANLARIM ...
BEN BU HAFTAYA SİZE EVLENDİKTEN SONRA MEMLEKETİM OLAN O MU DEMEK HEHEHE

BEN ASLEN ANKARALIYIM VE EŞİM ASLEN KASTAMONULU AMA BEN İSTANBULDA EŞİM İSE ZONGULDAKTA BÜYÜMÜŞ LAFIN KISASI ARTIK BENDE KASTAMONULUYUM DEMİ

VE BU HAFTA KASTAMONU YÖRESİNİ TANITIP GEÇEN HAFTA DOGUM GÜNÜ OLAN KAYNIMIN EVİNDE MEŞUR ISLAMA YEMEGİNİ YAPTIK BENDE BU YEMEKTEN BAHSETMEK İSTEDİM .
2 DEFA YEDİM BU ISLAMAYI AMA COK SEVİYORUM VE ARTIK ÖGRENDİM BUNDAN SONRA EVİMİZDE SIK SIK YAPILACAK BİR YEMEK OLDU .
EVET ÖNCE KASTAMONUMUZU TANIYALIM:

Kastamonu yiyecek-içecek hususunda zengin bir mutfağa sahiptir. Bu zenginliğin başlıca sebebi; bitki örtüsündeki çeşitli ve tabiata dayalı yetiştirilen hayvan varlığıdır. Yiyecek olarak kullanılan yabani otlar, bitkiler, mantarlar, dağ çileği yanında her türlü sebze ile birçok meyve Kastamonu topraklarında yetişmektedir.Türkiye'nin en güzel ve kaliteli sarımsakları bu İl'de yetişmekte ve ihraç edilmektedir.

Üryani eriğini sadece bu İlde yemek mümkündür. Kastamonu bölgesine ait 812 çeşit yiyecek derlemesi yapılmıştır. Bunlardan 38 çeşit çorba ve 51 çeşit ekmek tarifi görülmektedir. Kastamonu mutfağının ünlü yiyeceği sac üzerinde pişirilen" etli ekmek"tir.
Bu etli ekmeği bir bardak yayık ayranı, "ekşi-eşi" yada " pelverde ezmesi" eşliğinde yiyen artık Kastamonu'nun adını unutamaz.
İl' de hazırlanan, kışlık yiyecek "tarhana" nın çorbası en besleyici çorbadır. Hazırlanmasında kullanılan un-yoğurt hamuru içindeki çok çeşitli bitki özleri, tadı-lezzetini farklı hale getirmektedir. Ayrıca besin değerini artırmaktadır.Her mevsim yerli halkın ve ziyarete gelenlerin yemekten vazgeçemediği "döner" in kömür ateşinde pişenin tadı doyumsuzdur.
Kış mevsiminde, yöreye has olarak yapılan "pastırmalı ekmek" bir başka lezzettedir.Özel olarak hazırlanan çimensiz pastırma ince dilimler halinde doğranıp, soğan piyazı ile karıştırılıp, içine yeteri kadar baharatta karıştırıldıktan sonra, fırınlarda açılan hamur içine kapalı olarak konup, pişirildikten sonra, üzeri zevke göre az veya çok tereyağ ile yağlandıktan sonra afiyetle yenir.
Baharın gelmesi ile, kuzuların büyümesi bir diğer yöresel yiyecek olan "biran-kuyu kebabı" nın ortaya çıkması görülür.
Kastamonu merkez ve bilhassa Taşköprü İlçesinde pişirilen biran meşhur et yiyeceği'dir.
Tatlılar içinde, asırlardır süregelen "çekme helva" gerek elde özel olarak hazırlanışı, gerek ince ince tat telleri ile bölgeye hastır.
İl dışına her gidenin mutlaka dostlarına aldıkları makbûl hediye'dir.Kış günlerinin bir diğer yöresel yiyeceği, Kastamonu simitinden yapılan "simit tiridi" dir. Simit tiridini yiyemeyenler, İl dışına giderken dost ve arkadaşlarına mutlaka bir dizin Kastamonu Simiti alıp, getirirler. BİZDEDE KAYINVALİM İSTANBULA HER GELİŞİNDE BANDUMA (ISLAMA) YAPAR MUTLAKA DEYİN DERİM
BANDUMA (ISLAMA)

MALZEMELER:
TAM MİKTARLARI VEREMİYORUM ÇÜNKÜ BİZ YAKLAŞIK 15 KİŞİ İDİK GÖZ KARARI YAPILDI
- 2 TAVUK (HAŞLANIP DİDİDKLENMİŞ)TAVUGUN SUYUNU ATMAYIN ODA GEREKLİ TENCVEREDE ILIK OLARAK BEKLETİYORUZ
- 4 BARDAKTAN PİŞİRİLMİŞ PİRİNÇ PİLAVI
- 1 PAKET TEREYAG YAKLAŞIK 300 GR
- 7 TANE YUFKA (YUFKA ALDIGINIZ YERE ISLAMALIK YUFKA DERSENİZ ONA GÖRE VERİYORLAR BULAMAZSANIZ NORMAL YUFKADANDA YAPILABİLİR.)
- TUZ
- KARABİBER

YAPILIŞI :
*ÖNCE 4 BARDAKTAN BİLDİĞİMİZ PİRİNC PİLAVINI YAPIYORUZ.
*TEPSİYE DÖKÜP TEPSİDE YAYIYORUZ
*TEREYAGINI ERİTİYORUZ VE ALTINI KISIK YAPIYORUZ SÜREKLİ EN KISIKTA YANICAK
*YUFKALARIMIZI ÖNCEDEN 8 EŞİT PARCAYA BÖLÜYORUZ HANİ SİGARA BÖREGİ YAPARKEN KESERİZ YA O ŞEKİLDE
*KESTİĞİMİZ YUFKALARI HAŞLADIGIMIZ TAVUGUN SUYUNA BATIRIP İYİCE ISLANDIKTAN SONRA PİRİNÇ PİLAVININ BULUNDUGU TEPSİYE DİZİYORUZ
*BİR SIRA TEPSİYE DİZDİKTEN SONRA ÜZERİNE DİDİKLEDİĞİMİZ TAVUKLARI YAYIYORUZ
*TEREGANI ALIP BİR ELİMİZEDE YUFALARDAN BİR PARCA ALIP BİR TEREYAGINA BANIP TEPSİDEKİ TAVUK VE YUFKALARI ISLATIYORUZ TEREYAG İLE (YUFKALAR TEREYAGINI EMMELİ)
*TEKRAR BİR KAT DAHA YUFKA ALIP YİNE TAVUKSUYUNA BANARAK TEPSİYE DİZİYORUZ TEKRAR TAVUK EKLİYORVE TEKRAR TEREYAG İLE ISLIYORUZ BU İŞLEMİ ELİMİZDEKİ MALZEMELER BİTENE KADAR YAPIYORUZ VE SICAK OLARAK SERVİS EDİYORUZ SOGUK YENMİCEK BİR LEZZETTİR YANINDADA KOLA HIMMM ENFES OLUYOR
NOT: DİYELİMKİ TEPSİNİN HEPSİNİ YİYEMEDİNİZ DAHA SONRA ONU FIRINA KOYARAK ISISTIP YİYEBİLİRSİNİZ AMA TAVSİYEM SICAK OLARAK YENMESİ AYRICA TAVUK YERİNE MANTARDA KULLANILABİLİYOR VE HER İKİSİNİDE BİRDEN KATABİLİRSİNİZ

.
YAPACAK OLAN ARKADAŞLARA ŞİMDİDEN KOLAY GELSİN ...
***********HAYIRLI HAFTALAR DİLERİM ************

16 Ekim 2008 Perşembe

porselendemlik çay saatinde 28. hafta kimde mi?

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 27http://porselendemlik.com/
http://birdemliksohbet.blogspot.com/
vehttp://selmahlc.blogcu.com/
tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara
Hanımlarla yapılan günlere
Beş çayına gelen misafirlere
Herbiri birbirinden lezzetli tarifler..
EV SAHİBESİ OLMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR
http://birdemliksohbet.blogspot.com/
yani benle :=)) İLETİŞİME GECEBİLİR....Yorum bırakın sıraya alalım sizleride :))
20 EKİM 2008 (pazartesi) -- 02 kasım 2008 (pazar) tarihleri arasında"Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 28"KİMDEMİ ? EVET HAZIRMISINIZ AÇIKLIYORUM
YASEMİN arkadaşımızda düzenlenecektir..
HEPİNİZİ BEKLİYORUM DOSTLARIM BAKALIM NASIL DEGİŞİK TARİFLER VE KİMLER KATILACAK

7 Ekim 2008 Salı

LÜTFEN DİKKAT

CANLARIM MERHABALAR SİZLERDEN BİR RİCAM OLACAK
BİLİYORSUNUZ BEN İSTANBULDA OTURUYORUM 48 YAŞINDA BİR ANNEM VAR VE KOLUNDA LİF KOPSI OLDUGUNDA EV İŞİ YAPAMIYOR. VE EVDE ANNEME YARDIMCI OLACAK EV İŞLERİ YAPACAK HERGÜN SABAH GELİP AKŞAM GİDECEK BİR BAYAN YARDIMCI ARIYORUZ .
EMİNİM SİZİN CEVRENİZDE ÇALIŞMAK İSTEYEN TANIDIKLARINIZ VARDIR GELİN BİR SEVAP İŞLEYELİM ANNEMDE SİZİN TANIDIGINIZ KİŞİDE SEBEPLENSİN . BENDE CALIŞIYORUM BİLİYORSUNUZ BU NEDENLE ANNEME YARDIM EDEMİYORUM BU NEDENLE ACİL OLARAK YARDIMCI Arıyorum ilgilenen arkadaşlar yada tanıdıkları varsa yorum yazmalarını rica ediyorum
YER: İSTANBUL ANADOLU YAKASI BAKIRKÖY

6 Ekim 2008 Pazartesi

PORSELEN DEMLİK ÇAY ETKİNLİĞİ 27 KİMDE Mİ?..
















PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 27
http://porselendemlik.com/
http://birdemliksohbet.blogspot.com/
ve
http://selmahlc.blogcu.com/
tarafından hazırlanmıştır.

Akşam üstü sohbetine gelen dostlara
Hanımlarla yapılan günlere
Beş çayına gelen misafirlere
Herbiri birbirinden lezzetli tarifler..

EV SAHİBESİ OLMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR
http://birdemliksohbet.blogspot.com/
İLETİŞİME GECEBİLİR....

06 EKİM 2008 (pazartesi) -- 19 EKİM 2008 (pazar) tarihleri arasında
"Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 27"
http://annekizmutfaktayiz.blogspot.com/
arkadaşımızda düzenlenecektir..
Tüm arkadaşlarımızın katılımlarını bekliyoruz..

PORSELEN DEMLİK ETKİNLİĞİMİZ TEKRAR BAŞLADI

SEVGİLİ DOSTLARIM BİLDİĞİNİZ GİBİ PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİMİZ TEKRAR BAŞLADI.
27. EV SAHİBEMİZ "EN GUZEL PASTA YARIŞMAMIZ 2" DE BİRİNCİ OLAN SEVGİLİ BİRSEL EV SAHİBESİ OLDU.
YENİ TARİFLERİMİZ İLE ONA DESTEGİNİZİ BEKLİYORUM SEVGİLİ BİRSELİN SİTESİNE GİTMEK İÇİN TIKLATINIZ...
AYRICA SEVGİLİ BİRSEL ARKADAŞIMI TEKRAR TEKRAR TEBRİK EDİYORUM .
YARIŞMALARIMIZ GENE DEVAM EDECEK DOSTLARIM HEPİNİZE DESTEKTREKLERİNİZDEN DOLAYI YARIŞMACI ARKADAŞLARIM ADINA VE KENDİ ADIMADA TEŞEKKÜR EDERİM
AY NE KADAR TEŞEKKÜR OLDU HADİ BEN KAÇTIM CANLARIM MALUM BUGUN İŞ BAŞININ İLK GÜNÜ BİRAZ YOGUN GECER SİZ MERAK ETMEYİN BEN KAÇAR KAÇAR GELİRİM ...

4 Ekim 2008 Cumartesi

PASTA YARIŞMASIYLA İLGİLİ DUYURU

EN GÜZEL PASTA YARIŞMASI 2 YARIŞMA OYLAMAMIZ BUGÜN SAAT 17.00
İTİBARIYLA SONA ERECEKTİR..BİRİNCİ OLAN ARKADAŞ BİLAHARE
AÇIKLANACAKTIR..
ÖNEMLE DUYURULUR..
SEVGİLERİMİZLE..

 
BLOG designed by