12 Ocak 2009 Pazartesi

PROFİTEROL


PORSELEN DEMLİKTE 34. HAFTA
1 .TARİF ADI: Tarif adı: PROFİTEROL
GÖNDEREN: http://birfincanacikahve.blogcu.com/
Malzemeler;
2 su bardağı su
100gr margarin
1 su bardağı un
2 yumurta
yarım çay kaşığı tuz ve şeker
Yapılışı;
Tencere suyu alıp kaynatıyoruz.Kaynayan suyun içerisine margarini ekleyip eritiyoruz.Eriyince içine tuz,şeker ve yavaşça unu ilave edip pişiriyoruz.
Hafif sulu bir hamur elde edince ocaktan alıyoruz.Ilıdıktan sonra teker teker(mutlaka birini karıştırdıktan sonra diğerini)yumurtaları kırıyoruz.Birer çay kaşığı alıp ittirmek suretiyle tepsiye koyuyoruz.
Eğer bu kıvamda olmazsa (çok yumuşak olursa)Yumurta sayısını artırabilirsiniz.Ben bu ölçülerde 2 yumurtayla yaptım.Tepsiye dizdiğimiz hamurları 200 derece fırında (mutlaka önceden ısıtılmış fırın)30 dakika (benim fırında bu sürede pişti)Üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
Pişince fırında 10-15 dakika fırında bekletin.
Krema;
2,5 su bardağı süt
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı nişasta
1 paket vanilya
2 yumurta sarısı
Yapılışı;
Vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırıp muhallebi kıvamında pişirin.En son içine vanilyayı ekleyip çırpın.Ve soğumaya bırakın.
Soğuyan hamurları bıçak yardımıyla yarısını kesip birer kaşık krema koyun üzerine isterseniz benmari usulü eritilmiş bitter çikolata dökün isterseniz sos hazırlayıp dökün.
Sos;Malzemeler;
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı kakao
yarım bardak süt
1-2 yemek kaşığı un yada nişasta
2 çorba kaşığı margarin
Yapılışı;
Sütün içine margarin hariç diğer malzemeleri ekleyip pişirelim koyulaşınca ocaktan indirip margarin ekleyip karıştırarak eritelim.
Soğuk olarak kremalı hamurun üzerine dökelim.
Herkese afiyet olsun.İnşallah yardımcı olabilmişimdir.
Umarım beğenirsiniz

0 yorum:

 
BLOG designed by