26 Ocak 2009 Pazartesi

AVCI SOSLU TAVUK


PORSELEN DEMLİKTE 34. HAFTA
235. TARİF ADI: AVCI SOSLU TAVUK
GÖNDEREN: http://tiritci.blogcu.com/
*malzeme*
*3 parça tavuk göğsü
*bir miktar kültür mantarı(125 gr.)
*2 adet kuru soğan
*3 domates
*3 -4 yeşil biber
*kekik,karabiber,köri,tuz
*yarım çay bardağı sıvıyağ
*yapımı
*önce tavuk göğsünü iyice yıkayıp,kuşbaşı doğruyoruz.sıvı yağı teflon tavada ısıtıp,tavukları atıyoruz.her tarafını iyice kızartıyoruz.piyazlık doğradığımız soğanı ilave edip sarartıyoruz.kabuğunu soyup,küp doğradığımız domatesi ilave ediyoruz.daha sonra yine piyaz şekilde küçük olmayacak ve çekirdekleri temizlenecek yıkanacak,biberleride ilave edip karıştırıyoruz.kültür mantarıda yıkayıp 2'ye,3'e kesip ilave ediyoruz. arzuya göre miktarını ayarladığımız baharatlarını ilave edip kapağını örtüp pişiriyoruz..köriyi çok fazla koymayın yoğun tadı olduğu için acılık verir.1 su bardağı sıcak su ilavesiyle tuzunu kontrol edip pişiririz.az sulu olcak,inmesine yakın bir çorba kaşığı sıvı yağ gezdirip ocağın altını kapatıp,5-10 dk.dinlendirip servis ederiz....
ben sade pilav ve salata eşliğinde servis yaptım.haşlanmış patatesi yuvarlak şekilde doğrayıp tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonrada servis edbilirsiniz.servis ve sunum size kalmış arkadaşlar:))bu tarifi mutlaka deneyin derim.hafif lezzetli çok güzel bi lezzet..vazgeçemiyeceksiniz bizim gibi...şimdiden herkese
Afiyet olsun,deneyeceklere kolay gelsin.güzel ve keyifli hafta sonu tatili diliyorum...sevgilerimle:))

0 yorum:

 
BLOG designed by