30 Mayıs 2009 Cumartesi

KİVİLİ FROZEN


Bu sıcak günlerde bu tarz içecekler tercihimdir eger sizde öyle düşünüyorsanız
buyrun tarife::
Malzemeler:

Yapılışı:

2 adet kivi soyulur blandırdan gecirilir içerisine dondurma pudra şekeri ve süt e katılarak tekrar blandırdan gecirilir ve sogutulmuş bardaklarda servis edilir.

İstenirse üzerine kırık buzda eklenir .Afiyet olsun

bu tarifim aynı zamanda sevgili melek p.d.c.s ev sahipliği yapıyor ona gönderiyorum kolay gelsin

Posted by Picasa

26 Mayıs 2009 Salı

PATLICANLI KÖFTE (FIRINDA )


PRATİK VE CABUCACIK YAPILAN BİR ANA YEMEK ...
MALZEMELER:
2-3 patlıcan
2 domates
kaşar peyniri
kürdan
1 yemek kaşıgı salac
sıcak su
KÖFTE İÇİN
750 gr kadar orta yagli kiyma
2 dilim ekmek ici
1 sogan
1 yumurta
karabiber
tuz
1 yemek kasigi biber salcasi
2 dis sarimsak
kimyon
Köfte için tüm malzewmeler karıştırılarak guzelce yogurulur ve köftelere yuvarlak sekil verilir .Patlıcanlar halka halke kesili borcama dizilir .tabi borcamın dibine 1 yemek kaşıgı yağ konur .patlıcanların üzerine köfteler konur onunda üzerine yine halka halka kesilmiş domatesler konur ve kürdanda batırılır .
Salçalı sıcak su hazırlanır borcama dökülür. fırına atılır yaklasık 25-30 dk yakın pişirilir köftelker pişene dek pişirin ve servise yakın üzerine kaşar peyniri koyun ve 10 dk kasarlar eriyene dek fırında sutun yanında pilavla servis edebilirisiniz .
(daha cabuk olsun derseniz köfteleri ve patlıcanlarıda ayrı ayrı kızartarak ta bu işlemi yapabilirisiniz.yani kızaran mazemeleri yine kürdan ile fına atarsınız kaşar koyar eriyince servis edebilirisiniz )
afiyet bal şeker olsun

20 Mayıs 2009 Çarşamba

2, YEMEKNAME BULUŞMASI




Tabi bende kendileri ile tanışıp hoş bir sohbet etmek için davetlerine icap ettim .İyiki de gitmişim o kadar zevk aldım ki akşama misafirim olmasına ragmen ben 6 ya kadar oturdum ne yalan söyleyeyim hiçde kalkmak istemedim :))



Harika resimler cektim ama nazar degdi sanırım kartı çıkartıp bilgisayara aktarayım derken kart bozuldu o kadar cok üzüldüm ki anlatamam hemen bir fotorafçıya koştum aman yandım kurtar şu resimleri diye günlerdir ugraşıyorlar bakalım kurtarabileceklermi bilmiyorum inş. kurtarabiliriz .Kızımında bir çok resmi vardı çok üzgünüm çok ...



neyse döneyim ben buluşmaya devletsah tekrar burdan tşk ederim harika bir insansın sıcaklıgın ve sevecenliğinden dolayı harika bir evsahibesi idin kimlermi geldi hemen sıralayım efendim



RESİMLERE BAKMAK İÇİN TIKLAYINIZ....





  1. serpil gürcan


  2. Gül Fatma Koz


  3. Müge Cerman


  4. Tülin hanım


  5. Sevil http://birdemliksohbet.com


  6. Yağmur http://yagmurdesign.blogcu.com




  7. 7-8. Mine ve abisinin kizi bengü http://www.birnefes.org



9. Davut Topcan http://www.davuttopcan.com



10. Ümit



11 ve 12 Vildan ve ablasinin kizi Melda http://lezzetduragi.blogspot.com



13,14, 15 Berrin kizi Ece ve esi Fikret http://gidaguncesi.blogspot.com



16. Ve 17 nilay ve bora http://www.mutfaksirlari.com



18. Veeee Elif http://www.elifile.com



HEPİNİZ İLE TEKRAR GÖRÜŞMEK ÜMİDİYLE DİYORUM .....



SEVGİLER



19 Mayıs 2009 Salı

GÜLLÜ DİLBER PASTASI


http://birdemliksohbet.com/ SİTEMDE YAZARLARIMDAN SEVGİLİ ADAŞIM SEVİLİN TARİFİ AYNEN AKTARIYORUM:
süslemesine emek zahmet saatlerce uğraştığım, bu pastanın gül yapımında tekstilci olmam işe yaradı. bildiğiniz gibi geçenlerde blog arkadaşım Didemime bu pastayı götürmüştüm.
bu pastaya bu güzel ismi veren sevgili arkadaşım Didemdir:)kendisine tekrar teşekkür ederim.tarif yine blog arkadaşlarımdan tuğbaya ait.eğer vaktim çok , denemek isterim derseniz :ayrıntılı orjinal tarif için tuğbanın bloğuna tıklayınız
ben tarifi onun bloğundan aynen aktarıyorum:
Pandispanyası için :
4 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrı ayrı )
1 su bardağı + 1 yk şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 – 1,5 su bardağı un
Kreması :
2 paket pasta dolgu kreması
5 çay bardağı süt
Arası için :
Muz ya da arzu edilen meyva
Üzeri için :Şeker Hamuru
Yapılışı : Yumurtanın beyazını kar gibi olana kadar mikserle çırptıktan sonra üzerine şeker ilave edip, şekeri eriyene kadar karıştırıyoruz. Ardından süt, sıvı yağ ve yumurta sarılarını da ekleyip, sadece karışacak kadar, hamurun sönmemesine dikkat ederek unu ilave ediyoruz. 26 cm kelepçeli kalıbımızı yağlayarak karışımı döküp 170 C de kapağını ilk yarım saat açmadan pişiriyoruz. Pişen kekimizi şekerli süt ile ıslatıp 2 paket dolgu kremasını 5 çay bardağı süt ile hazırlıyoruz. Pastamızın Aralarına ve üzerine sürdükten sonra içine arzu edilen meyveleri dizip, şeker hamurumuzla kaplıyoruz. Süsledikten sonra, tercihe göre 4-5 saat bekletip afiyetle yiyoruz..

17 Mayıs 2009 Pazar

YEMEK BLOGLARI BAHAR PİKNİĞİ

MERHABALAR DOSTLAR;
YİNE BİR BULUŞMA İLE KARSINIZDAYIM .AMA BU SEFER BİR FARK VAR BU BULUŞMAYI BEN DEGİL SEVGİLİ ARKADAŞIM ÖZLEM DÜZENLİYOR ..

EE BİZLEREDE ONU YANLIZ BIRAKMAMAK VE BİZİ DAVET ETTİĞİ İÇİNDE KENDİSİNE TEŞEKKÜR ETMEK DÜŞER DEMİ.. ÖYLE İSE BUNDAN PİKNİK DAVETİNE BÜYÜK BİR MEMNİYETLE KATILACAGIMI SÖYLÜYOR VE DAVETİ İÇİN TEKRAR TEKRAR TEŞEKKÜR EDİYORUM..
Arkadaşlar bu pikniğe bende sizleriğ davet ediyorum yer ve zaman konusunda ÖZLEMCİMİN SİTESİNE BAKINIZ...
Harika vakit geçirecegiz. Ben sahsım adına Hepinizi davet ediyorum
Aa bu arada hımmm harika mamalar olacak aman kimse duymasın dieti biraz bozacakmıyım ne heheheh (nunu sen duyma tamammı başkanım hey sınıf sakın nunuya demeyin ..)

10 Mayıs 2009 Pazar

Gazozlu açma


daha önce denemediyseniz şimdi deneyin...
yanlış duymadınız gerçekten gazozlu bir açma ve çok güzel oluyor vee
malzemeler1 adet yaş maya2 su bardağı gazozçok az şekerbiraz tuz 1 su bardağın aykın sıvı yağ maya için biraz ılık bir su artık kıvamı size kalmışve aldığı kadar un fakat hamur normalinden biraz daha cıvık yoğurulcak sonra mayalanmasını bekleyip istediğiniz gibi şekillendirin...
http://ahsapboyaci.blogcu.com/

 
BLOG designed by