26 Mayıs 2009 Salı

PATLICANLI KÖFTE (FIRINDA )


PRATİK VE CABUCACIK YAPILAN BİR ANA YEMEK ...
MALZEMELER:
2-3 patlıcan
2 domates
kaşar peyniri
kürdan
1 yemek kaşıgı salac
sıcak su
KÖFTE İÇİN
750 gr kadar orta yagli kiyma
2 dilim ekmek ici
1 sogan
1 yumurta
karabiber
tuz
1 yemek kasigi biber salcasi
2 dis sarimsak
kimyon
Köfte için tüm malzewmeler karıştırılarak guzelce yogurulur ve köftelere yuvarlak sekil verilir .Patlıcanlar halka halke kesili borcama dizilir .tabi borcamın dibine 1 yemek kaşıgı yağ konur .patlıcanların üzerine köfteler konur onunda üzerine yine halka halka kesilmiş domatesler konur ve kürdanda batırılır .
Salçalı sıcak su hazırlanır borcama dökülür. fırına atılır yaklasık 25-30 dk yakın pişirilir köftelker pişene dek pişirin ve servise yakın üzerine kaşar peyniri koyun ve 10 dk kasarlar eriyene dek fırında sutun yanında pilavla servis edebilirisiniz .
(daha cabuk olsun derseniz köfteleri ve patlıcanlarıda ayrı ayrı kızartarak ta bu işlemi yapabilirisiniz.yani kızaran mazemeleri yine kürdan ile fına atarsınız kaşar koyar eriyince servis edebilirisiniz )
afiyet bal şeker olsun

0 yorum:

 
BLOG designed by