28 Şubat 2009 Cumartesi

FIRINDA SÜTLAC

PORSELEN DEMLİKTE 34. HAFTA
277. TARİF ADI: FIRINDA SÜTLAÇ
GÖNDEREN: http://canoya.blogcu.com/
Malzemeler:
1 lt süt
1 çay bardağı pirinç unu veya nişasta
250 gr tozşeker
100 gr pirinç
Bir miktar su
1 yumurta sarısı

DİGER TATLILAR İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ....
Yapılışı:
Pirinçleri ayıklayıp yıkayın ve tencereye alın. Pirinçleri 4 parmak geçecek şekilde su ilave edip karıştırmadan kaynatın.
Pirinçler suyunu çektikten sonra tencereyi ateşten alın ve pirinçleri süzün. Sütü ve pirinçleri tekrar tencereye ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinç ununu sulandırıp ezin ve tencereye ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp ateşten alın.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Karışımdan yarım su bardağı kaşığı sütlaç alıp ayrı bir kaba aktarın. Buna yumurtanın sarısını ilave edip karıştırın. Tenceredeki sütlacı fırına dayanıklı kaselere aktarın. Üzerlerine birer kaşık yumurtalı sütlaç karışımından ekleyip düzgün bir şekilde güzelce yayın.
Afiyet olsun.

0 yorum:

 
BLOG designed by