TARİF NO: 178
TARİFİ GÖNDEREN: SAFİYECE
TARİF ADI: Havuçlu Şehriyeli Pilav

BU TARİF SEVGİLİ SAFİYE ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
MALZEMELER: - 2 Su bardagı arpa şehriye
-1 Adet havuç
-3 Adet domates
-1 Çay bardagı sıvı yag
-1 Yemek kaşıgı tere yagı
-1 Adet knor tavuk bulyon
-4 Sap dere otu ve yarım domates
süslemek için
YAPILIŞI:
Önce şeriyenin 1,5 bardagın kavururdum kahve rengini alanadek
renededen çekdigim havuç ve domatesleri kalan yarım bardak şehriyeyide
ekledim bir kaç defa daha çevirdim knor bulyonumuzu ekleyip .
Üzerini 1 cm geçecek şekilde kaynar su ve tuz eklenip kapagı kapalı olarakçektirilir.
Suyunu çeken pilavın altı kapatılıp.Kapagı kapalı şekilde 15 dakika demlendirilir. Servis
tabagına alıp üzerini istege göre süslüye bilirsiniz
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder