13 Temmuz 2008 Pazar

PORSELEN DEMLİK OLARAK TATİLE ÇIKIYORUZ..


CANLARIM BİLDİĞİNİZ GİBİ BEN TATİLE GİDİYORUM . AMA PORSELEN DEMLİK OLARAK ETKİNLİĞİMİZE EYLÜL 'E KADAR ARA VERİYORUZ . EYLÜLDE YİNE YENİ EV SAHİPLERİMİZ İLE KARŞINIZDA OLACAĞIZ .

BU SICAKLARDA İNANIN PC BAŞINA GECİP OTURMAK ÇOK ZOR OLUYOR ÇOGU ARKADAŞIN YAPTIĞI GİBİ BİRAZ ARA VERİYORUZ.

BENDE SON SÖZ OLARAK PORSELEN DEMLİK AİLESİ SELMA VE NASİBİM ABLAMA İYİ DİNLENMELER DİLİYORUM VE SİDEYE GİDİYORUM.

:=)))))

TABİ CANLARIM SİZEDE GÜZEL BİR YAZ DİLİYORUM

-------EYLÜLDE GÖRÜŞMEK ÜZERE-----

9 Temmuz 2008 Çarşamba

KARA LAHANA VE YÖRESEL LEZZETLER-ZEYTİNYAĞLILAR



Merhabalar canlarım bugun size kara lahana sarmasından bahsetmek istiyorum .


ben aslen Ankaralıyım Eşim ise kastamonu ben onunla ilk evlendiğim senelerde akrabalarına gittiğimde hemen her evde bu sarma yapılırdı.


İlk zamanlar bunu ben normal yaprak sarması zannetmiştim .


Hiç fark etmeden yedim ama lezzeti farklı idi evet dedim gercekten eşimin halası guzel yapmış diye düşünmüştüm.
Sonra bana sordular"sevil begendinmi bu bizim oraların sarması karalahana sarması "dediler önce durdum ne diyecegimi sasırdım çünkü ben bilmediğim yemegi yemeyen bir tipim ama burdan şunu anladım ki ön yargılı olmadan tüm tatları tatmalıymışız :=))
BU TADI TATMAYAN ARKADAŞLARIMA ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM .
BU TARİF AYNI ZAMANDA BİZİM DİGER ETKİNLİĞİMİZ OLAN "YÖRESEL YEMEKLER-ZEYTİNYAĞLILAR" DA EV SAHİBESİ OLAN ARKADAŞIMIZ
KARALAHANA SARMASI YAPILIŞI:
Karalahanalarımızın büyük saplarını kesip teker teker yıkıyoruz. Bir tencerenin içinde suyumuzu kaynatıyoruz.Lahanalarımızı 3-5 tanesini kaynayan suyun içine atıp ters düz edip hemen çıkarıyoruz. Diğerleri içinde aynı işlemi yapıyoruz. İşlem bittikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
Lahanalarımız soğurken biz iç harcımızın hazırlıyoruz. Pirinçimizi yıkıyoruz, soğanlarıda minik minik doğruyoruz ve bütün malzemeleri karıştırıyoruz iç malzememiz hazırlanmış oluyor.
Karalahanamızın ortadaki damarını bıçak yardımıyla alıyoruz. Lahanamızı yırtmadan. Sarılacak hale getirip içine harcımızı koyup yaprak sarması gibi sarıyoruz.
Artan iç harcımızla bir tanede domates doldurdum. Sardığımız lahanaları tencereye dizip üzerine biraz sıvıyağ gezdiriyoruz ve 1 su bardağı kadar da su döküp ocağa koyuyoruz. Piştikten sonra karalahana sarmamızı sıcak sıcak servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN

 
BLOG designed by