SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2" İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
99, TARİF SEVGİLİ HURİYE'DEN GELDİ KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
Malzemeler
1 kg kabak
kasar peyniri
1 adet yumurta
galeta unu
Sosu için
4-5 adet domates
2-3 dis sarimsak
1 tatli kasigi salça
tuz
zeytinyag ya da siviyag
Yapilisi:
Kabaklari yikayip soyun. Kabagi uzunluguna göre 2 veya 3 parçaya kesin. Kestiginiz parçalari da 0.5 cm'lik dilimlere ayirin.
Kabaklari önce yumurtaya,sonra galeta ununa bulayarak kizgin yagda kizartin. Bu asamada yagin dibinde ki galeta unlari yandigi için,yagi 1-2 defa degistirmeniz gerekebilir.
Kizarttiginiz kabaklari havlu peçete koydugunuz tabaga alin.
Simdi sira geldi sosa. Domatesleri ve sarimsaklari hepsini birden blendirdan geçirin. Bir tavaya zeytinyagini ve püre domates-sarimsak karisimini alin. Üzerine salçayi ve tuzu da ekleyip güzelce kaynatin. Bir borcama 1 sira kabak dizin. Üzerine bir miktar domates sosu gezdirin. Bu sekilde 3 kat hazirlayin. En üstüne de rendelenmis veya dilimlenmis kasar serpin. Önceden isitilmis firinda kasarlar kizarana kadar pisirin.
Afiyet olsun. Cok lezzetli bir yemek,hafif,biz çok begendik sizin de denemenizi tavsiye ediyorum.
1 kg kabak
kasar peyniri
1 adet yumurta
galeta unu
Sosu için
4-5 adet domates
2-3 dis sarimsak
1 tatli kasigi salça
tuz
zeytinyag ya da siviyag
Yapilisi:
Kabaklari yikayip soyun. Kabagi uzunluguna göre 2 veya 3 parçaya kesin. Kestiginiz parçalari da 0.5 cm'lik dilimlere ayirin.
Kabaklari önce yumurtaya,sonra galeta ununa bulayarak kizgin yagda kizartin. Bu asamada yagin dibinde ki galeta unlari yandigi için,yagi 1-2 defa degistirmeniz gerekebilir.
Kizarttiginiz kabaklari havlu peçete koydugunuz tabaga alin.
Simdi sira geldi sosa. Domatesleri ve sarimsaklari hepsini birden blendirdan geçirin. Bir tavaya zeytinyagini ve püre domates-sarimsak karisimini alin. Üzerine salçayi ve tuzu da ekleyip güzelce kaynatin. Bir borcama 1 sira kabak dizin. Üzerine bir miktar domates sosu gezdirin. Bu sekilde 3 kat hazirlayin. En üstüne de rendelenmis veya dilimlenmis kasar serpin. Önceden isitilmis firinda kasarlar kizarana kadar pisirin.
Afiyet olsun. Cok lezzetli bir yemek,hafif,biz çok begendik sizin de denemenizi tavsiye ediyorum.
0 yorum:
Yorum Gönder