24 Mart 2009 Salı

NURTEN'CİMİN Tiramisu'sü ve P.D.Ç.S.E 39

Bu güzel tarifi Oktay Ustanın kitabında görmüştüm fakat denemek kısmet olmamaıştı gecen hafta sevgili NURTEN ARKADAŞIMA GİTTİM VE BANA İKRAM ETTİ .
Gerçekten harika bir lezzet Mutlaka tavsiye ediyorum...DENEYİN ARKADAŞLAR....
Bu haftaki Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 39’ ye Arkadaşım ZEYNA(PASTAKUR) ev sahipliği yapıyor.
Güzel daveti için kendisine çok teşekkür ediyorum. Tiramisu tarifi ile etkinliğe katılıyorum ve arkadaşıma kolaylıklar diliyorum.
MALZEMELER :
1 Tane kakaolu pastaban
2 Çorba kaşığı granül kahve
1 Su bardağı sıcak su
2 Çorba kaşığı şeker
KREMASI İÇİN :
4 Su bardağı süt
1 Su bardağı toz şeker
1 Çorba kaşığı tepeleme un
2 Çorba kaşığı tepeleme mısır nişastası
1 Paket labne peyniri
1 Paket vanilya
1 Çorba kaşığı kakao
YAPILIŞI :
İki parça olan pastabanın iki katını kahve ve şekerli sıcak su ile ıslatıyoruz. Hemen kremayı hazırlıyoruz. Bir tencereye sütü, toz şekeri, unu, mısır nişastasını koyup ocağın üzerine alıyoruz. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına dek pişiriyoruz. 1-2 Dakika kaynatıyoruz ve ocağı kapatıyoruz. İçine labneyi ve vanilyayı ilave edip çırpma teli ile hızlıca karıştırıyoruz. Hemen kremanın yarısını kekimizin ilk katına döküp kaşıkla düzeltiyoruz. İkinci kek dilimini üzerine koyarak hafifçe bastırıyoruz. Kalan kremayı da üzerine döküp kaşıkla düzeltiyoruz. En üstüne tel süzgeçle kakao eliyoruz. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırıyoruz. Soğuduktan sonra servis yapıyoruz.
Afiyet olsun…

20 Mart 2009 Cuma

SEBZELİ KABAK GRATEN


Bu yemegi iş yerinde yaptım Malum ekonomik krizden dolayı ... neyse hemen konuya deyineyeyim arkadaşlar..
harika ve pratik çarçabuk hazırlanan bir yemek
bu tarifi sevgili arkadaşım ofis yemekleri -yıldızcımdan aldım iyiki de aldım ve denedim hımm nefis oldu tarifi aynen aktarıyorum...
Malzemeler : ( 3 kişilik )
3 adet orta boy kabak
1 çay bardağı garnitur
1 çay bardağı lor
½ demet dereotu
Beşamel sos için :
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
1 bardak süt
Üzeri için :
rendelenmiş peynir ( kaşar veya tulum )
Yapılışı :
Kabakları soyup ortadan uzunlamasına kesip içlerini oyuyoruz ve tuzlu suda 5 dak. haşlayıp soğuk sudan geçiriyoruz....
Bir tepsiye dizip içlerine garnütür, lor ve dereotu karışımıyla dolduruyoruz..
Bir tencerede beşamel sosu hazırlıyoruz..
Bunun için tereyağı ile unu kavurup bir bardak sütü yavaş yavaş ekliyoruz gerekirse biraz daha süt ilave edebiliriz ...
Hazırladığımız beşamel sosu kabakların üzerine döküyor ve üzerinede rendelenmiş peynir serpip orta ısıdaki fırında üzerleri kızarıncaya kadar fırınlıyoruz..
Afiyet olsun...

16 Mart 2009 Pazartesi

Pratik Meyvalı Pasta- Porselendemlik çay saati etkinliği

Bu guzel pastayıda eşimin asker arkadaşları ve eşleri için yaptım .Asker arkadaşları derken askerliklerini beraber yapmışlardı yanlış anlaşılmalar olduda :)) Hem basit hemde cok lezzetli oldu..
AAAA Hala Denemedinizmi hemen deyin....
MALZEMELER :
1 ADET HAZIR PANDİSPANYA
1 BARDAK SU
2 YEMEK KASIGI ŞEKER
1 PAKET ETİCİN (UFAK UFAK OLANLARDAN )
1 MUZ
1 KİVİ
1 ELMA
1 MANDALİNA

1 Paket jöle


EĞER HAZIR PANDİSPANYA KULLANMAK İSTEMİYORSANIZ ŞU TARİFİ YAPABİLİRSİNİZ..
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
3 kaşık kakao
3 su bardağı un
1 su bardağı süy
1 kabartma tozu
yumurta ve şeker iyice çırpılır.diğer malzemeler eklenerek yuvarlak kek kalıbına dökülür.

**************************************

KREMASI İÇİN
YARIM KİLO (2,5SU BARDAĞI) SÜT
4 yemek kaşığı un
1SU BARDAGINDAN 2 PARMAK EKSİK TOZ ŞEKER
1 VANİLYA ŞEKERİ
25 gr (TEPEMEME 1 YEMEK KAŞIGI) TEREYAĞ

YAPILIŞI:
Hepimizin evi,nde kelepçeli kek kalıbı vardır .Kalıbın alt kısmına pandispanyanın bir parcası konularak işleme başlanır.(1 adet hazır pandispanya iki parcaya ayrılır) ..
1 bardak sekerli su ile iyice ıslatılır diğer yandan kreması yapılır .
Kreması için vanilya ve yağ hariç tüm malzemeler bir tencereye alınır muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir .
Ateşten alınıp yağ ve vanilya eklenip mikser ile 10 dk kadar çırpılır.sogumaya bırakılır .
Soguyan kremayı ıslattıgımız tabana yayılır .Üzerine diğer hazırpandispanya kapatılır tabi oda ıslatılacak ama dikkat fazla ıslatmayın ..
tekrar kalan krema tüm pastayı kaplıcak şekilde kapatılır.Kenarlarınada sürmeyi unutmayın ve eticinleri alıp kenarlarına yapıştırıyoruz .
Kelepçeli kalıbın kelepçe kısmını takıp üstüne dilimlediğimiz meyvaları diziyoruz.
1 paket jöleyi üzerindeki tarife göre yapıp pastanın üzerine dökülür.
Burdaki amaç kenarındaki eticinlerin iyice yapışması ve güzel bir görünüm elde etmektir.
Dolapta bir kaç saat beklettikten sonra kelepçeli kalıbın kelepçesinden ayırıp servis tabagına pastamızı alıyoruz..
AFİYETLE YİYORUZ...

mercimek çorbası

mercimek-corbasi

soguk kış gunlerinde vazgecemecegimiz çok vitaminli bir çorbadır....

Malzemeler

2 kahve fincanı kırmızı mercimek

1 litre et suyu (veya su)

1 çorba kaşığı margarin

çorba kaşığı un

1 adet havuç

1 baş soğan

Hazırlanışı


Bir tencerede soğanı ve yağı orta ateşte kavuralım. Soğan pembeleştiğinde bir çorba kaşığı un ilave edelim, biraz beraberce karıştıralım. Ayıklayıp, yıkadığınız mercimeği ve küçük küçük doğradığınız havucu ilave edelim Mercimek ve havuç yumuşayıp, ezilinceye dek pişirelim. Piştiğinde süzgeçten geçirelim ve yeniden tencereye koyup kaynatalım. Servis yapmadan 15 dakika önce terbiyesini ilave edelim.


soguk kış gunlerinde vazgecemecegimiz çok vitaminli bir çorbadır....

Malzemeler
2 kahve fincanı kırmızı mercimek
1 litre et suyu (veya su)
1 çorba kaşığı margarin
çorba kaşığı un
1 adet havuç
1 baş soğan
Hazırlanışı
Bir tencerede soğanı ve yağı orta ateşte kavuralım. Soğan pembeleştiğinde bir çorba kaşığı un ilave edelim, biraz beraberce karıştıralım. Ayıklayıp, yıkadığınız mercimeği ve küçük küçük doğradığınız havucu ilave edelim Mercimek ve havuç yumuşayıp, ezilinceye dek pişirelim. Piştiğinde süzgeçten geçirelim ve yeniden tencereye koyup kaynatalım. Servis yapmadan 15 dakika önce terbiyesini ilave edelim.

15 Mart 2009 Pazar

EŞİMİN OMLETİ

Evde olduğumuzda kahvaltımızı bazı pazar günleri eşim hazırlar eşim diye demiyorum ama cokta beceriklidir.
Hani herkesin bir elinin tadı vardır derler ya ben buna cok inanırım Benim eşimde harikadır bu konuda Neyse fazla şımartmayalım :=)) tarife gerek duymuyorum malzemelerle birlikte resmini çekiyorum yeterlidir sanırım
AFİYET OLSUN... HEPİNİZE GUZEL BİR PAZAR DİLERİM



10 Mart 2009 Salı

Pratik patatesli salata


bu salatayı gecenlerde eşimin teyzesi ve halası geldiğinde yaptım Çabuk ve pratik bir salata işten eve geldiğimde eyvah misafir gelecek salata ne yapayım dediğinizde yapacagınız bir salata..
MALZEMELER:
4 adet Patates
1 kutu Garnitür (isterseniz evdede hazırlayabilirsiniz)
yogurt
dereoyu
1 yemek kaşıgı tereyag
kırmızı lahana
arzuya göre tuz
Patatesler soyulup haşlanır.haşlanınca sıcakken tereyağ konup guzelce karıştırılır tereyag o sıcaklıkla erimesi gerekir.derete oku yıkanıp imnce ince kıyılır ve patateslere eklenir patateslerden 2 fındık büyüklüğünde parcalar alınıp top yapılır ve bir tepsiye alınıp üstüne hafif bastırılır.resimde detayları görebilirsiniz.
Diğer yanda garnitür , yogurt , kırmızı lahana(rendelenecek) ve tuz konularak karışım hazırlanır. ve pataeslerin üzerine koyularak servis yapılır.Hepsi bu kadar kolay ve pratik bir salata ve çok begenildi. ben her zaman dolabımda kırmızı lahana bulundururum hatta onu rendeler ve kavonoza koyar içine az sirke ve limon koyup dolapta saklarım acil durum salatamdır benim tavsiye derim arkadaşlar ....
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN
BU TARİFİ 38. PORSELEN DEMLİKÇAY SAATİ EV SAHİBEMİZ SEVGİLİ ARZUMHOBİ İÇİN YOLLUYORUM KENDİSİNE BAŞARILAR DİLERİM..

BU DA AYNI ŞEKİLDE YAPILMIŞ BİR TARİF TEK FARK ALT KISMINA PATES YERİNE PORTAKAL DİLİMLERİ KOYDUM BUNU BİR MEZE OLARAK YAPABİLİRSİNİZ...

9 Mart 2009 Pazartesi

4. İstanbul Buluşması

evet nihayet resimler hazır canlarım gelemeyn arkadaşlara nispet bu resimleri yayınlıyorum :)))

Merhaba hepinize arkadaşlar bu hafta sonu beklenen 4. istanbul buluşmasını Düzenledik. Üsküdara gittik. cumartesi gunu istanbulda bir yagmur bir yagmur sormayın sabahtan erkenden kalktım kuaföre gittim ee guzel olmalıyız demi ama işe gelene kadar yagmur falan yoktu sonra bir başladı yagmur ha diner derken saat geldi ben cıkıcam işten hala yagıyor hemde bardaktan boşalırcasına aman allahım böyle bir sey olamz derken mecbur cıktım yola yoldan komşum perihanı aldım.aman allahım o benden beter ıslanmıştı .Birde kokoş olucaz diye incede giyinmişiz donduk tabi .en sonunda eminönünde grafigerimiz yagmur ile buluştuk ordan üsküdar vapuruna bindik aman telefonum calmaya başladı saat 14,30 a az kalmış nerdesin diyor dedim geliyorum daha önce gitmediğim bir mekan bulucam ama nasıl derken allahtan önceden gidip yer ayıran Nasibim ve Turnur vardı Onlar yerleri ayırmışlar tabi ben sırılsıklam en son astsolist cıkar misali çıktım sahneye :))
SLAYD GÖSTERİSİ İÇİN BURAYA BAKINIZ...
Efendim 4. İSTANBUL BULUŞMASINA HOŞGELDİNİZ. KATILAN HERKESE SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM HEPİNİZ HARİKA İNSANLARSINIZ.
İYİKİ TANIDIM SİZLERİ

BİR MUHABBET BİR SOHBET SORMAYIN HER KAFADAN BİR SES BİR SİPARİŞİ 20 DK VERDİK EE BİR SÜRÜ KADIN OLUNCA HEHEHE
GARSONLAR BİRDEN AMAN ALLAHIM NE YAPCAZ DİYE DÜŞÜNSÜNLER BEN BİR YANDAN KIZLARLA SOHBET ETMEYE DALDIMAA BİRDE BAKTIM BEN SİPARİŞ VERMEMİŞİM :))
SELMA ABLAM CORLUDAN GELDİ
BİLDİĞİNİZ GİBİ KENDİSİ PORSELEN DEMLİĞİN KURUCULARINDANDIR.BANA SUPRİZ YAPTI GELMEYECEK SANIYORDUM ABLAM BENİM TEŞEKKÜR EDERİM GELDİĞİN İÇİN..
BU ŞİRİNLERDE SEVGİLİ NASİBİM VE TURNUR...
TURNURU O GUN TANIDIM GERCEKTEN NASİBİM ABLAMIN DEDİĞİ KADAR VARMIŞ ÇOK ŞEKER VE BİR O KADAR GÜZEL TÜTÜ MAŞALLAH CANIM...
SEVGİLİ ALKIMI ÇOGUNUZ TANIYORSUNUZ NAM-I DEGER ELMANIN KABUGU :=))
CANIM ÇOK TATLI BİR ANNE VE ÇOK BASARILI BİR DOKTOR KENDİSİ CANIM BENİM BENİ KIRMAYIP O YAGMURA RAGMEN VE ZAMANININ ÇOK KISITLI OLMASINA RAĞMEN GELDİĞİN İÇİN ÇOK AMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM..
KISMET BENİM BİR TANEMDİR ÖYLE TATLI KIZLARI VARKİ BAYILIYORUM HOŞ BU SEFER GÖREMEDİM ONLARI AMA OLSUN İNŞ. EN KISA ZAMANDA TEKRAR GÖRÜCEM BANA GELECEK DEMİ KISMET :))
AYSENUR ABLACIM CANIM ANADOLU YAKASINDA OLAN TÜM TOPLANTILARDA BENİ YANLIZ BIRAKMAMIŞTIR TEŞEKKÜR EDERİM CANIM GELDİĞİN İÇİN İNŞ. AVRUPA YAKASINDAKİ BULUŞMALARDADA SENİ GÖRÜRÜZ :))
NURAY ABLAM TAA ESKİŞEHİRDEN GELDİ GERCEKTEN ÖYLE İSTANBULA GELİŞ TARİHİNİ HEP BİZİM BULUŞMALARA GÖRE AYARLAR VE ÖZELLİKLE BİZİMLE VAKİT GEÇİRİR KENDİSİNİ 3 YILA YAKINDIR TANIYORUM ABLACIM ÇOK AMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM .BU ARDA ABLACIM KIZIM AYSUYA BEBEK ALMIŞ KIZIM BAYILDI GERCEKTEN BİRDE YEŞİL HASTASI OLDUGUNDAN BEBEGİNDE KIYAFETİ YEŞİL ABLACIM TAM İSABET GERCEKTEN ANNE BAK HARİKA HARİKA DİYE DOLANDI BUGUN GUN TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİM ABLACIM..
SEVGİLİ ÖZLEMİ HERKES TANIYOR
SAOLSUN CANIM BENİ HİÇ BİR BULUŞMADA YANLIZ BIRAKMADI .BU BULUŞMADA BANA SUPRİZ BİLE YAPTI AYRICA BU BULUŞMAYI ASIL AYARLAYANDA KENDİSİNİN YERİ GÖRÜP BİZZAT RESİMLEYEN O OLDUGU İÇİN AYRICA TEŞEKKÜR EDERİM .VE BİZE OLAN SUPRİZİNE GELİNCE KENDİSİ YENİDEN ANNE OLACAK BURDAN TEKRAR TEBRİK EDERİM BALIM ....:=))) BU HABERİ VERDİĞİM İÇİN BENİ ÖLDÜRCEK HEHEHE
MİNE VE MÜRVET ABLALARIM İKİ KARDEŞ BAKIN BENZİYORMU EVET BENCEDE BENZEMİYORLAR.CANLARIM AVCILARDAN GELDİLER ONLARDA ÖYLE ASLA BENİ YANLIZ BIRAKMAZLAR HATTA ALLAH KISMET EDERSE BİR KAÇ HAFTAYA KADAR KENDİ EVİMDE AGIRLICAM ONLARI
CANLARIM TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİM GELDİNİZ İÇİN...
BU GUZELLER GUZELİ KİM DİYE SORANLARINIZ VAR DUYUYORUM :=))
BU BENİM KOMŞUM PERİHAN ...
PERİHAN ASLINDA BENİM KOMSUDAN ÖTE ARKADAŞIM HERAN HER ZAMAN YANIMDADIR VE BU BULUŞMADADA BEN YANIMDA OLMASINI İSTEDİM KIRMAYIP BU YAĞMURDA ISLANMAYI BİLE GÖZE ALDIGI İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM CANIM...
YAGMURU HEPİNİZ TANIYORSUNUZ DEMİ
DAHA ÖNCEDE BAHSETMİŞTİK BİR ARA PORSELENDEMLİK DERGİSİ CIKARTACAKTIK AMA MALUM KRİZ BİZİDE VURDU :=)) NEYSE İŞTE O BİZİM GRAFİGERİMİZ AMA ONDAN ÖNCE O BENİM CAN DOSTUM...
ayrıca telefonla katılan sevgili GULAYCE ve YILDIZ canlarım sizede ayrıca tşekkür ederim...



burda koyu bir sohbet var ama bilmiyorum nedir. nasibim,esra ve gri başörtülü sitesi olmayıp ma bizim takipçimiz sevgili fatma ablam ..Burdsan fatma ablam sanada katılımından dolayı teşekkür ederim.



biz bir takımız ve porselendemlik ailesiyiz..
GÜZELLERİN ANNESİ SEVGİLİ ESRA CANIM SENİ BİZZAT GÖRMEK BANA COK BUYUK KEYİF VERDİ HARİKASIN BU ARDA ONLA İLGİLİ BİR SEY DAHA SÖYLEYEYİM SİZE AMA SIR TAMAM MI CANLARIM ODA YENİDEN ANNE ADAYI :=)) ALLAH TAMAMINI ERDİRİR İNŞALLAH...

5 Mart 2009 Perşembe

KAŞARLI MANTAR


HAFİF KOLAY HARİKA BİR KAHVALTILIK YADA APARATİF KARAR SİZİN .. EGER YAPMADI İSENİZ MUTLAKA YAPIN....
Malzemeler :
1 pk kültür mantarı (yaklaşık 500 gr)
Rendelenmiş kaşar peyniri (yarım su bardagı kadar yapacagınız miktara bağlı)
1 tatlı kaşığı tereyağ
Yapılışı :
Mantarları yıkayıp saplarını çıkarıyoruz. İçlerini aldığı kadar rendelenmiş kaşarla doldurup tepsiye diziyoruz. Tepsiye 1 tatlı kaşığı tereyağını küçük küçük parçalara bölüp koyuyoruz.
AFİYETLE YİYORUZ...

3 Mart 2009 Salı

Sigara Böreği Tarifi

Bu tarifte sevgili eltime ait kendisine teşekkür ediyorum .Yine bizi davet ettiği sofrasında ikramda bulunmuştu
fazla söze gerek hemen tarife gecelim ....
BU TARİF SADECE PEYNİRLİ AMA ELTİM BİR KISMININ İÇİNE SOSİS KOYMUŞ KARAR SİZİN BEN STANDART OLANI YAZIYORUM..
Malzemeler :
3 yufka
250 gr. beyaz beynir
yarım demet maydanoz
kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı :
Yufkaları üçken dilimler halinde kesin.
Peyniri çatalla ezin, maydanozu ince ince kıyın, peynirin içine ilave edin, hepsini karıştırın.
Yufkanın bir üçgen parçasının geniş tarafında malzemeden bir tatlı kaşığı koyun, iki tarafını kıvırın ve sarın, sivri ucuna fırça veya elinizle ıslatın ve sarın.
kızgın yağda pembeleşene kadar kızartın. Kızarttığınız böreklerin yağını alması için servis tabağına peçete kağıdı koyup böreklerini üzerine dizebilirsiniz.
Afiyet olsun.

 
BLOG designed by